Nová příjezdová cesta do garáže

Příjezdová cesta ke garáži bývá nejvíce vytíženým prostorem a podle toho je vhodné vybírat i dlažbu, kterou ji vyřešíte. V současné době je na trhu opravdu velký výběr, takže kromě praktičnosti a trvanlivosti může splňovat i funkci estetickou. Kterou je možno harmonicky doplnit stavební architekturu garáže či domu A barevně sladit. V nabídce je několik druhů dlažeb, ze kterých je potřeba vybrat tu nejvhodnější. Cenově nejdostupnější a často využívaná je dlažba zámková. Nejen pro svou variabilnost, ale i barevnou rozmanitost. Rovněž je možno vybrat povrchovou úpravu. Od jemné, přes polohrubou, až k hrubé. Zámková dlažba je odolná vůči vodě, povětrnostním vlivům, poškrábání. Výhodou je rovněž její mrazuvzdornost.

venkovní dlažba

Pokud ale chcete dlažbu, která bude nejen pevná a trvanlivá, ale rovněž esteticky doplní vaši zahradu, zvolte kamennou. Vybrat si budete moci dokonce i z takových typů kamenů, které se nacházejí ve vašem okolí. A tím kamenná dlažba barevně splyne s okolím. Škála odstínů je od světle žluté až po červenohnědé valéry. Nejčastěji používaným kamenem je pískovec. Bývá ručně upraven na požadovaný rozměr i tloušťku, čímž vznikne plochý profil kamene. Vhodný jak k vydláždění příjezdové cesty, tak k obkladu staveb. Další horninou, která se často používá k dláždění chodníků, obkladům suchých zídek a teras, je rula. Nepravidelně řezaný kámen, který se vyznačuje se dlouhou životností a mrazuvzdorností.

kamenná dlažba

Žula je přírodní materiál, ze kterých jsou vyrobeny dlažební kostky. Ty jsou už od pradávna využívány k dláždění cest a chodníků. Nepraskají a jejich výhodou je, že se dají opětovně použít. Kámen, který se vyznačuje vysokou pevností a trvanlivostí je vyvřelina sopečného původu, křemičitý porfyr. Z něho se dají štípat nejen obkladové desky, ale vhodný je i na obrubníky. Pokud je v pravidelných tvarech, může se usadit do pískového lože. Když je použit na příjezdovou cestu ke garáži, je potřebná lože betonová. Jestliže se kamenná dlažba usadí do předem kvalitně připraveného terénu, slouží dlouhodobě. A radost udělá i další generaci.